Activiteiten maandag 19 augustus

dinsdag 13 augustus 2019 17.52 uur | laatst gewijzigd: dinsdag 13 augustus 2019 18.52 uur | auteur: Tom van Helderen

Reis door het verleden (Haarzuilens)
'Bon Voyage! The Golden Age of Travel' is een turn-of-the-20th-century expositie waarin Baron Etienne van Zuylen en Barones Hélène de Rothschild je een intieme glimp geven in hun reisverleden. Je wordt meegenomen naar een glorieus tijdperk waarin reizen een absolute luxe was, alleen weggelegd voor the happy few. De tentoonstelling is dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur te zien in Kasteel de Haar aan de Kasteellaan 1 in Haarzuilens. De toegangsprijs is 17 euro, voor kinderen 11 euro.


Vijverdiertjes (Utrecht)
Kikkervisjes, posthoornslakken, bootsmannetjes. Welke dieren vind je in de vijver en hoe leven ze? Vang ze met een schepnet en onderzoek het. Deze workshop is voor families met nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar. De workshop kost 3 euro inclusief loeppotje. Je bent welkom in het Universiteitsmuseum aan de Lange Nieuwstraat 106 in Utrecht. De toegangsprijs is 8 euro, voor kinderen 4,50 euro.


Beiaardconcert (Utrecht)
Dit jaar is het precies veertig jaar geleden dat Canto Ostinato voor het eerst werd uitgevoerd op drie piano’s en een klein elektronisch orgel. De Utrechtse Klokkenspel Vereniging eert dit jubileum vanaf 20.00 uur met een bewerking voor beiaard vanaf de Domtoren. Het vormt het afsluitende concert van de serie zomeravondconcerten van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging. De Canto Ostinato wordt uitgevoerd op vier toetsinstrumenten: drie piano’s en beiaard. Een prachtig eerbetoon aan Simeon ten Holt. In het Pandhof in Utrecht is een speciale luisterplek ingericht.

Advertenties