Drie branden in korte tijd in Bilthoven [update]

donderdag 23 juli 2020 18.49 uur | laatst gewijzigd: donderdag 23 juli 2020 19.53 uur | auteur: Redactie RouletteFM

Een drukke nacht voor de brandweer: de Bilthovense brandweer moest drie maal uitrukken voor een melding in de nacht van dinsdag op woensdag.

Er kwam een automatische brandmelding in het kantoor van het gemeentehuis. Er hing veel rook in het gebouw. Het bleek dat er een brandje was in een rooster van de spouwmuur. Terwijl de brandweer dit net onder controle had meldde de politie ter plekke dat zij steekvlammen hadden gezien bij het RIVM-terrein. Er bleek brand in een gebouw op het terrein van de oude gemeentewerf. Het pand was niet meer te redden. 

Niet veel later volgde een melding van een brand op de Voordorpsedijk op de kruising met de Biltse Rading. Hier stond een groot Matrixbord op een aanhanger geplaatst in brand.

[update 23 juni]
De politie vermoedt inmiddels dat het in alle gevallen om brandstichting gaat. Het is goed mogelijk dat mensen iets gezien hebben of dat er eerder over de brandstichtingen gepraat is. De politie vraagt iedereen die meer weet, zich te melden. Dat kan via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

agenda meer agenda

Geen agenda gevonden

Advertenties