Roulette FM

Biltse brandweer pakt groots uit op open dag

De 100-jarige Biltse brandweer pakt zaterdag 3 september nog één keer groots uit om haar eeuwfeest te vieren: met een open dag vol actie.

Rond gemeentehuis Jagtlust aan de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven kan het publiek van 10.00 tot 16.00 uur kennis maken met alle facetten van het veelzijdige brandweerwerk.

Op het veld en de parkeerterreinen staat al het materiaal van de brandweerposten De Bilt en Bilthoven voor bezichting uitgestald. Brandweerlieden geven uitleg over de voertuigen, het materiaal en hun werk. Ook de jeugdbrandweer is actief.

Diverse partnerorganisaties zijn aanwezig met mooie staaltjes techniek en innovatie, zoals natuurbrandbestrijdingsvoertuigen, een mobiel zendstation, een traumahelicopter en nog veel meer. 

De hele dag zijn er spectaculaire demonstraties, zoals de werkwijze rond hulpverlening bij ongevallen en binnenbrandbestrijding. En bij de Lego Incidenten City ziet u spraakmakende incidenten van de afgelopen jaren nagebouwd in lego, inclusief inzet van de hulpverleningsdiensten.

Bij de stand van de brandweer kunt u terecht voor informatie en preventieadvies. Ook kunt u hier het rijk geïllustreerde boek over de geschiedenis van 100 jaar Biltse brandweer kopen.


advertentie