Politie zoekt getuigen woningoverval Holle Bilt

zaterdag 17 september 2016 15.14 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 17 september 2016 15.05 uur | auteur: Redactie

Donderdagochtend 15 september 2016 werd een woning aan de Holle Bilt overvallen. Er is inmiddels meer bekend en de politie zoekt getuigen.

Rond 9.00 uur overvielen 3 daders de monumentale boerderij Klein Houdringe aan de Holle Bilt 14. Deze woning ligt rechts van de ingang van het landhuis van Sweco (voorheen Grontmij). 

De daders en gingen ervandoor met de auto van de bewoners, een donkergrijze BMW 7-serie. Aan het eind van de Voordorpseweg in Groenekan staken zij de auto in brand. De politie spoorde de eigenaar van de auto op en trof zo de bewoners opgesloten in hun huis aan.

Over de Holle Bilt rijden dagelijks veel fietsers, net als over de Voordorpsedijk net voorbij het spoorviaduct. Daar is de auto rond 10 uur in brand gestoken. Er zijn aanwijzingen dat de daders eerder die week de omgeving rondom de woning verkenden.

De politie wil graag zekerheid over de vluchtroute, die mogelijk vanaf de Holle Bilt via Dorpsstraat, Burgemeester de Withstraat, Blauwcapelse weg en Biltse Rading naar de Voordorpsedijk leidde.

Wie heeft donderdag mogelijk de vluchtauto gezien, of heeft die dag of eerder die week iets verdachts gezien rondom Holle Bilt of vermeende vluchtroute? Bel dan met 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Advertenties