Roulette FM

Protest tegen inperking buslijn 78 slaat aan

Mede dankzij de petitie neemt ook het college van De Bilt stelling tegen inperking van de dienstregeling van bus 78 door de Leijen en Centrum 2.

Henk Zandvliet, raadslid voor GroenLinks, drong hier bij het college op aan nadat de fractie eerder schriftelijke vragen had gesteld en bijna 800 mensen een petitie met dezelfde strekking ondertekenden.

Herman Kramer overhandigde als initiatiefnemer op woensdag 22 februari de petitie aan waarnemend burgemeester Bas Verkerk (foto). Aanleiding is het voornemen van de provincie Utrecht om bus 78 niet langer in de avonduren en op zondag te laten rijden. Deze bus rijdt langs verschillende woon- en zorgcentra.

Sinds de aanleg van de spoortunnel Leijenseweg rijdt bus 77 niet meer door de Leijen. Ter compensatie is de dienstregeling van bus 78 uitgebreid naar de avonden en de zondag. Nu wil de provincie die uitbreiding terugdraaien, echter zonder dat lijn 77 opnieuw door de Leijen gaat rijden.

De provincie vindt het aantal reizigers op lijn 78 te beperkt. Opstappen bij de halte Poolsterlaan aan de Melkweg is voor bewoners van de Bremhorst en Huize Het Oosten geen alternatief. Ook bewoners van De Koperwiek in Centrum 2 hebben geen alternatief.

De petitie tekenen kan nog tot 7 maart via www.petities24.com.