Roulette FM

Felicitaties voor de 100-jarige heer Kalisvaart

Locoburgemeester Madeleine Bakker feliciteerde de heer A. Kalisvaart op woensdag 1 maart met zijn honderdste verjaardag.

De heer Kalisvaart werd geboren op een boerderij in Maasland op 28 februari 1917. Het gezin verhuisde naar Vlaardingen toen hij 3 jaar oud was. Van de acht kinderen van het gezin leven ook nog twee zussen van 98 en 92 jaar oud.

Toen de heer Kalisvaart 8 jaar was, overleed zijn vader. Met behulp van knechten zette zijn moeder het boerenbedrijf voort. Later had de heer Kalisvaart een eigen boerderij in Vlaardingen, samen met een broer.

In 1958 verhuisde de heer Kalisvaart met zijn gezin met 2 dochters en 2 zoons naar een boerderijtje in Westbroek. In 1973 stopte hij met boeren.

Zijn vrouw overleed in 1997. Een jaar later verhuisde de heer Kalisvaart naar het Maertensplein in Maartensdijk. Hij kan nog steeds zelfstandig wonen, met hulp van Vitras, thuiszorg en zijn kinderen.

Tot zijn 95e fietste de heer Kalisvaart nog veel. Ook speelde hij jeu de boules en koersbal. Hij heeft 12 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen. Zijn verjaardag vierde hij thuis met familie, kennissen en medewerkers van Vitras.