Roulette FM

Geslaagde open dag bouwplaats tunnel Leijenseweg

De bouwplaats van de onderdoorgang Leijenseweg was zaterdag 20 mei geopend voor bezoekers in het kader van de landelijke Dag van de Bouw.

De onderdoorgang en de bypass was vanaf beide zijden geopend. De bypass verbindt straks de rotonde op de kruising Leijenseweg / 2e Brandenburgerweg met de woningen aan de Alexander Vosmaerlaan en Anne Franklaan en de winkels en bedrijven aan de Leijenseweg.

Direct bij de start om 10 uur stroomden de bezoekers toe. Met name buurtbewoners wilden graag een kijkje nemen op de bouwplaats, die de wijk De Leijen al ruim 1,5 jaar beperkt toegankelijk maakt.

Er was koffie, thee en limonade met wat lekkers en diverse medewerkers van Prorail en aannemer Hegeman-Mobilis waren aanwezig om uitleg te geven over de werkzaamheden, de gebruikte technieken en de stand van zaken.

De aanleg vordert nu snel. Het betonwerk is zo goed als af, het asfalteren kan bijna van start. De damwanden gaan er binnenkort uit en van mei tot en met juli worden er maar liefst 90.000 blauwe tegeltjes op de wanden aangebracht. Het zijn de puntjes op de i.

Voor bewoners van De Leijen is het vooral fijn dat voor de bouwvak in juli het voet- en fietspad en één rijbaan (de wijk uit) alvast opengaan.