Zeist wil leefbaarheid dorpsstraten verbeteren

zaterdag 22 juli 2017 09.27 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 22 juli 2017 08.27 uur | auteur: Redactie

Er komen meer fietsenstallingen, er start een proef om tijdens uitgaansavonden de 2e Dorpsstraat af te sluiten, er komt een officiële taxistandplaats, nieuwe bomen en planten én een gevelfonds voor ondernemers en pandeigenaren.

Met deze maatregelen hoopt de gemeente eraan bij te dragen dat de 2e Dorpsstraat veiliger, leefbaarder en aantrekkelijker wordt.

Op vrijdag- en zaterdagnacht veroorzaakt uitgaanspubliek geregeld geluidsoverlast. Dat is één van de meest gehoorde klachten in het gebied. Het college wil onderzoeken of deze overlast verminderd wordt als horecagelegenheden niet allemaal tegelijk sluiten, maar juist op verschillende tijdstippen.

Om eventuele ongelukken op de 2e Dorpsstraat te voorkomen wordt vanaf half september de 2e Dorpsstraat tijdens de vrijdag- en zaterdagnacht afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Ook is er een fonds om de gevels, deels met subsidie, te verbeteren, worden bomen geplant en komen er bloembakken.

 

Meer fietsenstallingen

Uit tellingen blijkt dat er op uitgaansavonden zo’n 200 fietsenstallingen te weinig zijn op de Dorpsstraten en het Rond. Daarom komen er meer fietsenrekken, daarvan hebben fietsers overdag ook voordeel.

agenda meer agenda

Geen agenda gevonden

Advertenties