Roulette FM

Vier bewoners ontvangen een lintje

Burgemeester Arjen Gerritsen heeft dit jaar vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Dit zijn er veel minder dan vorige jaren.

 

De burgemeester spelde vrijdag in de Mathildezaal van het stadhuis bij drie personen een lintje op. De vierde persoon heeft zijn onderscheiding al eerder gekregen. Volgens de burgemeester zijn ze alle vier te kwalificeren als ‘personen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving  hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd’.

De gelukkigen waren:

Mevrouw Boukje Andringa – Brattinga (73) te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Voor haar vele vrijwilligersfuncties, w.o. bestuurlidmaatschap gedurende 41 jaar van de Friese Vereniging “Mei Inoar”; 30 jaar vrijwilliger bij de H.H. Martha en Maria parochie en nog enkele andere vrijwillige activiteiten.

Mevrouw Anneke Brosi- Heijmans (59), te Bilthoven, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Voor haar vele vrijwilligersfuncties w.o. 20 jaar bestuurslid SSW, 25 jaar penningmeester/voorzitter EHBO, 8 jaar bij Wijkraad de Leijen en enkele andere vrijwillige activiteiten.

De heer Aalt van den Hoorn (65), te De Bilt, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Voor het naast zijn reguliere werk als boswachter, 20 jaar begeleiden van vrijwilligers voor werkzaamheden voor het Utrechts Landschap, educatie van kinderen voor natuur en milieu en andere vrijwillige, veelal natuurgerelateerde activiteiten.

De heer Jasper van de Visch  (46 ) te Groenekan, Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Voor zijn enthousiasme en inzet gedurende 26 jaar als hoofdbrandwacht bij de Vrijwillige Brandweer Binnensticht-Lekstroom, post Groenekan.

Foto: Henk van de Bunt

(V.l.n.r: Boukje Andringa, Anneke Brosi, Aalt van den Hoorn en burgemeester Gerritsen. De heer Van de Visch staat niet op de foto.)