Activiteiten zondag 3 mei

woensdag 29 april 2015 19.22 uur | laatst gewijzigd: woensdag 29 april 2015 18.20 uur | auteur: Tom van Helderen

Tweetakt/Kaap 2015 biedt bijzonder programma voor alle leeftijden. Het avontuurlijke kunstenfestival biedt meer dan 100 verschillende theater- en dansvoorstellingen, cabaretoptredens, muziekconcerten, beeldende kunstwerken, games en interactieve installaties, voor alle leeftijden. Op Fort Ruigenhoek is net als voorgaande jaren interactieve beeldende kunst voor gezinnen met kinderen te bewonderen, dit jaar aangevuld met dans op en rond het Fort. U bent welkom van 11.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs is 8 euro en 5 euro voor kinderen. Meer informatie en routebeschrijving naar Fort Ruigenhoek in Groenekan op www.tweetakt-kaap.nl

Maak kennis met de historie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie! Dat kan tijden de Open Zondag van Fort Vechten. Van 11.00 tot 17.00 uur bent u welkom om een kijkje te nemen en om 14.00 uur wordt er in het Fort een gratis rondleiding gegeven. Fort Vechten is te vinden aan de Marsdijk 2 in Bunnik.

Een bezoek aan Kasteel de Haar brengt u terug naar de hoogtijdagen van het kasteel en haar bewoners. Verbaas u over de on-Nederlandse weelde waarin de bewoners en hun gasten leven. Kasteel de Haar is bijzonder door de combinatie van een Middeleeuwse uitstraling met alle technische 'nieuwe snufjes' die de eeuwwisseling maar te bieden had. Tel daar dan ook nog de collectie kunstschatten en een enorm park met prachtige tuinen bij op en u begrijpt waarom de familie hier zo graag verblijft. Tijdens de rondleiding Wat een Weelde ziet zowel de vertrekken waar het personeel de dag doorbrengt als de prachtige stijlzalen voor de diners en feesten. De rondleiding start ieder uur van 11.30 tot 16.30 uur in Kasteel De Haar aan de Kasteellaan 1 in Haarzuilens. De deelnamekosten bedragen 14 euro, voor kinderen 9 euro.

Het Universiteitsmuseum Utrecht organiseert het FietsLAB. In opmars naar de Tour de France ontdekken bezoekers alles over de wetenschap achter fietsen. Een ligfiets voor een vis, een eenwieler voor een struisvogel of een bakfiets voor een nijlpaard? Welke fiets past het beste bij jouw favoriete dier en hoe moet die fiets er dan uitzien? Doe mee aan de workshop 'Een nijlpaard op een fiets' door beeldend kunstenaar Eline Janssens vanaf 12.00 uur. Het Universiteitsmuseum is gevestigd aan de Lange Nieuwstraat 106 in Utrecht. De entreeprijs is 8 euro, voor kinderen 4,50 euro.

Waan je in de tijden van krijgsheren, adel, ridders en toernooien. Dat kan tijdens een van de rondleidingen in het Slot Zuylen aan het Tournooiveld 1 in Oud-Zuilen. De rondleidingen worden om 12.00, 13.30, 14.30 en 15.30 uur gegeven. De toegang is 8,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Iedere schoolvakantie brengt Cultuur19 kindervoorstellingen naar Theater Het Zand. Op het programma staan twee films: Wiplala (6+) om 13.00 uur en Stip en Vlek doen weer gek (alle leeftijden) om 15.30 uur. Theater Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20 in Utrecht. De entreeprijs is 4 euro.

De Culturele Zondag staat uitgebreid stil bij de betekenis van de Tweede Wereldoorlog voor de stad Utrecht en haar bewoners. Utrecht 40-45 leidt langs belangrijke oorlogslocaties, vertelt herinneringen ter plekke en brengt met theatervoorstellingen, foto’s, film, muzikale vertolkingen en persoonlijke verhalen deze belangrijke Utrechtse periode dichterbij. Speciaal voor deze Culturele Zondag maakt Theatergroep Aluin de Maliebaan-monologen: een toneelstuk op basis van het in maart 2015 te verschijnen boek van Ad van Liempt: Aan de Maliebaan. Informatie via www.culturelezondagen.nl.

Het Utrechts Landschap organiseert een wandelexcursie over Landgoed Houdringe. Houdringe bestaat voornamelijk uit bos en open grasland. Er staan dikke eiken en beuken met een doorsnede van meer dan een meter. Huize Houdringe is in 1779 gebouwd. Rondom het huis is de tuin deels in de Engelse landschapstijl en deels in de Franse barokstijl aangelegd. De wandeling start om 14.00 uur bij Paviljoen Beerschoten aan de Holle Bilt 6 in De Bilt. De deelname is gratis.

Op de eerste zondag van de maand is er tijdens de JazzCats-sessie plaats voor de gevorderden. Het repertoire is voor deze sessie een vrije keuze van de deelnemers, en komt uit de bestaande repertoiremappen, Real Books of blazersarrangementen van Paul Grob. De sessie begint om 14.30 uur in Artishock aan de Steenhoffstraat 46a in Soest. De deelname is 5 euro, het publiek heeft gratis toegang.

Advertenties