Activiteiten dinsdag 19 september

woensdag 13 september 2017 21.02 uur | laatst gewijzigd: woensdag 13 september 2017 20.05 uur | auteur: Tom van Helderen

Fietsclub (Maartensdijk)
De Fietsclub Maartensdijk gaat een tocht maken naar de Leusderhei en Kamp Amersfoort. De Fietsclub bestaat uit fietsliefhebbers, die dagtochten maken in de omgeving van Maartensdijk. De start is om 9.45 uur met een kopje koffie/thee in de ‘Ontmoetingsruimte’ van het Servicecentrum Maartensdijk aan het Maertensplein 96 in Maartensdijk. U fietst mee op eigen risico.

Rondleiding (Oud Zuilen)

Waan je in de tijden van krijgsheren, adel, ridders en toernooien. Dat kan tijdens een van de rondleidingen in het Slot Zuylen aan het Tournooiveld 1 in Oud-Zuilen. De rondleidingen worden ieder uur tussen 11.30 en 15.30 uur gegeven. De toegang is 10,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Leesgroep (Zeist)
Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over de oprichting van een leesgroep geschiedenis. Leesgroepen geschiedenis bespreken 6 à 7 boeken per jaar. Ze maken een keuze uit een gevarieerde boekenlijst, opgesteld door historici. U bent om 14.00 uur welkom in Bibliotheek Idea Zeist aan de Markt 1in Zeist.

Lezing (Bilthoven)
Hoe komen we in harmonie met onszelf? Marja de Vries, auteur van het veelgelezen boek 'De hele olifant in beeld' komt hierover vertellen. Op boeiende en inspirerende wijze verbindt Marja de Vries oude wijsheidtradities met de ontdekkingen van de wetenschap. De universele wetten die deze tradities laten zien, liggen ten grondslag aan de ordening van het hele universum. De lezing begint om 19.30 uur in de Woudkapel aan de Beethovenlaan 21 in Bilthoven. De toegangsprijs is 15 euro.

Alzheimercafé (Bilthoven)
Een Alzheimer Café is de benaming voor een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het thema van deze avond is “Sfeerbeeld van de Onvergetelijke rondleiding in het Centraal Museum Utrecht”. Kijken naar kunst biedt mensen met dementie de mogelijkheid zich te uiten en om weer meer contact te maken met hun omgeving. Gabriëlle Kappelle, rondleider Centraal Museum, zal een sfeerbeeld geven door te vertellen over de schilderijen en voorwerpen, maar ze ook te laten zien. Het programma begint om 20.00 uur in het restaurant in woon- en zorgcentrum De Koperwiek aan de Koperwieklaan 3 in Bilthoven.

Advertenties