Ook PvdA keert zich tegen bezuinigingen college

zondag 24 mei 2015 22.54 uur | laatst gewijzigd: maandag 25 mei 2015 08.38 uur | auteur: Redactie

De Biltse oppositie begint zich te roeren tegen de aangekondigde bezuinigingen van zeven procent op alle subsidies door het college van B&W.

Na Beter De Bilt kondigt nu ook de PvdA aan met een goed onderbouwd alternatief plan te komen, waardoor minder ingrijpend bezuinigd hoeft te worden.

Er zijn extra bezuinigingen nodig, omdat het college voorstellen heeft gedaan om te investeren in een nieuw zwembad en in de renovatie van Het Nieuwe Lyceum en De Vierstee in Maartensdijk.

Het college van D66, VVD, CDA en GroenLinks kiest er voor om 420.000 euro per jaar minder aan subsidies beschikbaar te stellen, en daarmee alle (vrijwilligers)organisaties zonder onderscheid te korten met 7%, 

De PvdA verzet zich fel tegen het naar eigen zeggen fantasieloos bezuinigen, zonder dat duidelijk is wat hier de consequenties van zijn. Er zit volgens de partij geen inhoudelijke visie achter, maar is slechts een kaasschaafmethode.

De PvdA zal haar alternatieve plan tijdens de raadsvergadering van 25 juni indienen. Ondertussen roept ze gedupeerden op aan het college de consequenties van de bezuinigingen kenbaar te maken.

Advertenties