Relatief rustige jaarwisseling voor brandweer

vrijdag 01 januari 2021 13.27 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 02 januari 2021 09.08 uur | auteur: Redactie RouletteFM

De jaarwisseling is voor de Biltse brandweer relatief rustig verlopen. De brandweer hoefde alleen uit te rukken voor relatief kleine problemen.

In de nieuwjaarsnacht is een brandje in de parkeergarage van de Kwinkelier geblust. Het brandje veroorzaakte weinig schade maar de rook ervan liet de brandmeldinstallaties van de bovengelegen winkels afgaan. Verder werden er buitenbranden geblust op de Spoorlaan en de Kruislaan.

Later in de nacht werd met het hulpverleningsvoertuig ondersteuning verleent aan de brandweer Den Dolder. Daar was een dame in een straatkolk gevallen waarvan eerder de deksel was opgeblazen. De dame in kwestie zat klem en is er door de brandweer uitgehaald.

De politie kreeg een melding van een opgeblazen personenauto op de Uranuslaan in Bilthoven. Een krachtige vuurwerkbom had een eind aan deze auto gemaakt.
Op Nieuwjaarsdag werden de politie en brandweer nog geroepen naar de St. Laurensweg in De Bilt, omdat daar in een afval container een professionele vuurwerkbom is aangetroffen. Deze is door de EOD onschadelijk gemaakt.

agenda meer agenda

Geen agenda gevonden

Advertenties