Roulette FM

Beter De Bilt wil uitstel bestemmingsplan De Timpe

Beter De Bilt wil dat de besluitvorming m.b.t. het bestemmingsplan De Timpe in de gemeenteraad van 29 januari, een maand wordt uitgesteld.

Dit om burgerorganisaties, winkeliers, bedrijven en de klankbordgroep die zich nog moet uitspreken, de kans te geven een zorgvuldig oordeel te vormen over het bestemmingsplan.

“Dit College luistert niet naar de bewoners. In 2011 hebben 25 bewonersorganisaties in een gezamenlijke petitie bij het gemeentebestuur hun bezwaren, hoogbouw en verdwining van groen, neergelegd. B&W en de raad hebben deze petitie naast zich neergelegd”, aldus van Tonningen van Beter De Bilt.

In zijn dossieronderzoek toont hij naar eigen zeggen aan hoe bewonersgroepen worden geconfronteerd met plannen, zie zij slechts zeer kort ter inzage krijgen, alvorens wordt besloten.

Ook in 2014 kwamen er door het gebrek aan draagvlak meer dan 100 zienswijzen tegen het voorontwerp bestemmingsplan Rembrandtlaan

Op maandagavond 12 januari 20.00 uur in de Bremhorst, Jan van Eycklaan 31 te Bilthoven wil Ebbe Rost van Tonningen zijn onderzoek voor burgers en bedrijven toelichten en is dan beschikbaar voor vragen en opmerkingen.