Lintjesregen in de Mathildezaal van De Bilt

Lintjesregen in de Mathildezaal van De Bilt

Vier inwoners van de gemeente De Bilt zijn tijdens de Lintjesregen geridderd en twee zijn toegetreden in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Potters heeft donderdagmorgen in de Mathildezaal van het gemeentehuis aan vijf van hen de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

Mevrouw H. Uittenbosch - Dijkstra uit Maartensdijk is gedecoreerd van haar inzet voor volleybalvereniging Salvo. Mevrouw P.S.A. Verkroost uit De Bilt voor haar vrijwillige inzet voor het KWF. Ook is ze bestuurslid/secretaris van het Oranje comité en vrijwilliger bij de Dorpskerk in De Bilt. Mevrouw A.E. van Dam – van Voorst uit Maartensdijk is voorgedragen voor haar vrijwillige inzet bij de Parkinson Vereniging. Zij lijdt zelf ook aan deze ziekte en is wegens haar ziekte niet meer in staat vrijwilligerstaken te verrichten.

De heer B.E. Feijtes uit Maartensdijk werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn werk voor MMHC Voordaan, de landelijke stichting Vrienden van de Kindertelefoon en hockeyschool Hockeyplezier. Ook zijn bestuurlijke inzet voor verschillende stichtingen en verenigingen hebben meegewogen in de toekenning van de versierselen. De heer K. H. Gerritsen uit Bilthoven (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) zet zich sinds 2003 en op diverse terreinen in voor de samenleving. Als penningmeester voor de Stichting Artsen voor Kinderen, de Raad van Toezicht van zorgorganisatie NSWAC, golfclub De Biltse Duinen, de Stichting Praktisch Gericht Onderwijs Prago en van D66 afdeling De Bilt.

De heer S. Schinkel en mevrouw J.H. Schinkel - Keizer uit Bilthoven zijn in Utrecht onderscheiden voor de aankoop van het Schiller Theater en daarmee het succes van het Utrechts Kleinkunst en het Utrechts Cabaret Festival.

Niet uit De Bilt, maar wel door burgemeester Potters onderscheiden is de heer R.P.P Klinkhamer uit Odijk. Hij is lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet voor de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH). Ook zet hij zich in voor het NJBE, de muziekschool en de Stichting Zomerconcerten De Bilt.advertentie