'Kansen voor groter OV-knooppunt Bilthoven'

Gedeputeerde Dennis Straat ziet grote kansen voor OV-knooppunt Bilthoven in de regio.

Hij doelde daarmee op de wens van de provincie om met gemeente De Bilt een schaalsprong in het openbaar vervoer te maken. Dit kan door verder te bouwen aan een robuuste en toekomstbestendige OV-verbinding tussen Bilthoven en het Utrecht Science Park.

Straat deed zijn uitspraak tijdens een werkbezoek aan Bilthoven, om zich te oriënteren op de functie van het openbaar vervoer voor de ontwikkeling van Utrecht Science Park in Bilthoven en Utrecht.

Het bus- en treinstation Bilthoven is een belangrijke schakel in de bereikbaarheid van de beide locaties met bus en fiets. Voor bedrijven en instellingen langs de route van het Berg en Boschterrein naar het USP in Utrecht is de openbaarvervoerverbinding via de Soestdijkseweg van groot belang.


(foto: Rob Brugts (directeur Economie en Mobiliteit van Provincie Utrecht), Sjoerd Potters (burgemeester), Ellen Vrielink (beleidsmedewerkster Provincie Utrecht), Nadia Crietée (directeur gemeente De Bilt), André Landwehr (wethouder voor onder andere Mobiliteit en Ruimtelijke Ontwikkeling), Madeleine Bakker-Smit (wethouder voor onder andere Economische Zaken) en Dennis Straat (Gedeputeerde Provincie Utrecht voor Mobiliteit en het Utrecht Science Park)


advertentie