Roulette FM

Petitie tegen beperking buslijnen De Bilt/Bilthoven

De provincie Utrecht en U-OV zijn van plan om te snoeien in de buslijnen 77 en 78. Om dit te voorkomen startten bewoners een petitie.

Buslijn 77 rijdt van Nieuwegein naar station Bilthoven via station Utrecht Centraal en rijdt via de Hessenweg en het RIVM. Het plan is om de dienstregeling te beperken naar uitsluitend overdag van maandag t/m zaterdag.

Buslijn 78 (Ringlijn Bilthoven) rijdt van station Bilthoven via De Leijen en de Kwinkelier terug naar station Bilthoven. Het plan is hier om de buslijn per 1 juli 2017 niet meer door De Leijen te laten rijden.

De provincie en U-OV vinden de bushaltes aan de Poolsterlaan, 2e Brandenburgerweg, Leijenseweg en het station een goed alternatief voor de huidige bushaltes Walnootlaan, Rubenslaan en Jan Provostlaan.

Bewoners van de Leijen en Centrum II, waaronder veel ouderen en mensen met een beperking, zijn hierdoor ernstig gedupeerd. Aan de route van buslijn 78 liggen bijvoorbeeld 3 zorgcentra (Koperwiek, Bremhorst en Huis het Oosten).

Ter behoud van goed openbaar vervoer in De Bilt en Bilthoven startte Herman Kramer uit Bilthoven een petitie op www.petities24.com. Begin maart valt de definitieve beslissing.