Acties opgeschort, streekvervoer hoog gewaardeerd

De eerder aangekondigde stakingen in het streekvervoer gaan deze week niet door. Dat hebben de vakbonden FNV en CNV bekend gemaakt, nu zij met de werkgevers in gesprek zijn.

De onderhandelaars hebben aangegeven nog een week nodig te hebben om door te praten. De vakbonden eisen hogere lonen en een lagere werkdruk. De afgelopen maand werd er in etappes gestaakt, waardoor veel streekbussen en alle trams niet reden. De vakbonden bekijken maandag of er eventueel nieuwe acties nodig zijn om hun eisen kracht bij te zetten.

Het openbaar vervoer in midden Nederland krijgt overigens een dikke voldoende, de tram krijgt zelfs een 8. Dat blijkt uit het jaarlijkse klantenonderzoek dat uitgevoerd is in heel Nederland en per regio.

De cijfers voor de Utrechtse vervoerders zijn redelijk stabiel gebleven. Het algemeen oordeel blijft bij U-OV bus op een 7,8. Bij Syntus stijgt het van een 7,8 naar een 7,9. De tram tussen Utrecht Centraal en IJsselstein wordt steeds hoger gewaardeerd. De waardering groeide van een 7,7 naar een 8.


advertentie