Raad stemt tegen plannen voormalige Hessingterrein

De Biltse gemeenteraad heeft onverwacht de plannen verworpen voor de bouw van 130 woningen op het voormalige Hessingterrein. CDA-raadslid Margriet van de Vooren stemde tegen, waardoor er geen meerderheid meer was.

Van de Vooren laat aan RTV Utrecht weten dat 'de gemeente geen regie heeft gevoerd voor de inwoners'. "De Bilt heeft de oren laten hangen naar de ontwikkelaar. In deze plannen mis ik gezinswoningen voor Biltse gezinnen en zie ik vernietiging van kostbare natuur." CDA-leider Werner de Groot laat weten dat hij niets wist van de draai van zijn partijgenoot.

Donja Hoevers (D66) sprak na de raadsvergadering van een ijzige sfeer en VVD-leider Henric de Jong Schouwenburg reageert aangeslagen. "Ontwikkelaar Verwelius gaat straks een enorme schadeclaim indienen omdat er verwachtingen zijn gewekt die nu niet na worden gekomen." Ook wordt gevreesd dat de oude plannen van een villawijk met groot hek weer op tafel komen.

De plannen om 30 woningen in kwetsbare natuur te bouwen lagen al onder vuur. Het IVN en het Utrechts Landschap lieten weten dat de bouw schadelijk is voor een belangrijke ecologische verbindingszone.  SP De Bilt en Forza De Bilt eisten vorige week openheid over de besluitvorming en financiering. 


advertentie